Scandinavisch interieur

Nienke

Interieur in Scandinavische stijl

Een Scandinavisch interieur is een van de populaire interieur stijlen van dit moment. Scandinavisch wonen combineert een rustige uitstraling met eenvoud en functionaliteit. Een Scandinavisch interieur gebruikt zachte en neutrale tinten en zorgt desalniettemin voor een warme uitstraling. ‘De kunst van het weglaten’ en ‘less is more’ zijn toepasselijke spreuken als het op Scandinavisch interieur aankomt.

Licht is een enorm belangrijk component in Scandinavisch wonen. Omdat de zon in Scandinavië al vroeg ondergaat, hecht men des te meer waarde aan een licht huis. Een combinatie van wit, grijstinten en pastelkleuren is dan ook typisch voor een traditioneel Scandinavisch interieur.

Licht is een enorm belangrijk component in Scandinavisch wonen. Omdat de zon in Scandinavië al vroeg ondergaat, hecht men des te meer waarde aan een licht huis. Een combinatie van wit, zwart, grijstinten en pastelkleuren is dan ook typisch voor een traditioneel Scandinavisch interieur.

De eenvoud van deze design stijl zit hem niet alleen in de kleuren en materialen maar ook zeker in het gebruik van accessoires. Een traditioneel Scandinavisch interieur heeft weinig accessoires en prullaria.

Felle kleuren worden in Scandinavisch interieur design soms als accentkleuren gebruikt, maar pasteltinten zijn hiervoor gebruikelijker in Scandinavische interieurs. Als het op materialen aankomt zijn voornamelijk natuurlijke materialen als hout enorm populair. Des te meer omdat de toevoer hiervan rijkelijk is in Scandinavische landen.

Scandinavisch interieur design ontstond in de jaren 50 in Scandinavië en vond daarna snel populariteit in de rest van de wereld. De natuurlijke en lichte uitstraling, de eenvoudige doch functionele inrichting en de eenvoudige maar warme kleur- en materiaalkeuzes verklaren de enorme populariteit van deze tijdloze interieur stijl.

Een Scandinavisch interieurdesign staat niet alleen bekend om haar rustige, natuurlijke en eenvoudige uitstraling, maar ook om haar duurzaamheid en comfort. Het gebruik van natuurlijke materialen in traditioneel Scandinavisch design zorgt voor duurzaamheid van de stijl die het Scandinavisch design helemaal 2022-proof maakt. De focus op comfort in Scandinavisch interieur is wellicht verrassend omdat de focus bij veel vergelijkbare interieur stijlen voornamelijk ligt op de uitstraling.

Scandinavisch interieur keuken

Het Scandinavisch interieur kan ook gebruikt worden voor het inrichten van de keuken. Hier wordt dan ook aan dezelfde principes vastgehouden. Namelijk het gebruik van het rustige kleurenpalet gecombineerd met verschillende soorten hout in meubels en andere accessoires. Hiermee kun je ook in je keuken het functionele maar warme gevoel ervaren van deze hele populaire interieurstijl.

De combinaties om dit in jouw keuken door te voeren zijn dan ook eindeloos. Hierbij  kun je denken aan de basis, bijvoorbeeld voor een eiland of een kastenwand. Daarnaast kun je verschillende accessoires toevoegen in jouw eigen smaak, die persoonlijkheid toevoegen. Voorbeelden hiervan zijn kookboeken, servies of een schilderij met een persoonlijk afbeelding en/of kleuraccenten, dat het plaatje compleet maakt.

Grote ramen en/of de juiste verlichting zijn ook eg belangrijk om de juiste sfeer te creëren. Op deze manier blijven de eigenschappen van het Scandinavisch interieur ook hier in tact. Met licht(inval) kun je de combinatie van een lichte basiskleur en verschillende accentkleuren perfect accentueren. Dit zal voor een rustige en frisse  uitstraling zorgen in de keuken. Als je geïnteresseerd bent en op zoek bent naar  Scandinavisch interieur met keuken neem dan contact met me op!

Scandinavisch Interieur woonkamer

Een Scandinavisch interieur is een stijl die tegenwoordig erg populair is. Dit is natuurlijk helemaal niet gek aangezien ik ook denk dat dit concept echt prachtig kan zijn in allerlei verschillende woonkamers. Een Scandinavische interieur werkt heel veel met verschillende vormen van lichtinval, een neutraal kleurenpalet en hout.

Het is dan ook logisch dat deze stijl is uit het noorden komt aangezien het daar natuurlijk relatief vroeg donker is. Echter werkt dit dus ook zeker in woonhuizen in ons kleine kikkerlandje.

Inspiratie scandinavisch interieur

Deze stijl is dan ook perfect voor de noorderlingen aangezien het natuurlijk relatief vroeg donker is. Echter werkt dit dus ook zeker in woonhuizen in ons kleine kikkerlandje.

Het gebruik van licht blijkt dus zeker een belangrijke factor te zijn als het gaat over het Scandinavische interieur. Vaak wordt dit dan natuurlijk bereikt door middel van grote ramen. Hierdoor zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk licht binnenvalt en dan met voorkeur op het zuiden vanwege het warmere licht. Als je daarentegen geen grote ramen in je woonkamer hebt is dat zeker enigszins op te lossen met een gevarieerd kleurenpalet gebaseerd op lichte en neutrale tinten en de juiste verlichting. Op deze manier creëer je ook een mooie basis. Met verschillende accentkleuren die je toevoegt voorkom je dat je interieur saai wordt en maak je het persoonlijk. Ook met een variëteit aan materialen creëer je de juiste sfeer.

Scandinavisch interieur woonkamer

Andere aspecten die natuurlijk belangrijk zijn in een interieur zijn verschillende accessoires, armaturen en meubels. Om ervoor te zorgen dat deze goed gecombineerd worden met het gekozen kleurenpalet zijn verschillende texturen belangrijk. Hierbij is het prachtig om houtsoorten en mooi stoffen te gebruiken die passen in jouw droomplaatje!

Als je toe bent aan verandering van je woonkamer en je houdt van rust, ruimte en licht dan is Scandinavisch zeker een mooie basis voor je woonhuis. Voor verdere vragen of interesse in een Scandinavisch interieur woonkamer kun je direct contact opnemen en  kijken we samen hoe we dit kunnen realiseren.

Als je iets nieuws wilt proberen met je woonkamer wat zeker kan zorgen voor een erg verfrissend en neutraal effect in elk woonhuis is Scandinavisch dan ook zeker geschikt. Voor verder vragen of interesse over Scandinavisch interieur  woonkamer kun je direct contact opnemen en dan kijken we samen hoe jij dit prachtig fenomeen kan ervaren!

Neem een kijkje in mijn portfolio

Interieuradvies woonhuis

Drunen

Interieuradvies woonhuis

Helvoirt

Interieurontwerp vakantieverblijf

Spanje

Scandinavisch interieur slaapkamer

Ook voor in de slaapkamer is de Scandinavische interieur trend uiterst geschikt. Scandinavisch interieur slaapkamer volgt de standaard principes van het Scandinavisch design, inclusief het gebruik van wit en zachte kleuren en warme materialen. De rustige maar warme uitstraling zoals kenmerkend is voor Scandinavisch interieur design.

Ook in het geval van Scandinavisch interieur in de slaapkamer is het gebruik van natuurlijke materialen, en hout in het bijzonder, enorm populair. Het gebruik van hout in een Scandinavische slaapkamer kan onder meer terugkomen in de vloer, in de meubels zoals het bed of de kast, of in de kleinere accessoires.

In de meeste gevallen wordt gekozen voor lichte houtsoorten zoals essenhout of eikenhout. Andere natuurlijke materialen die veel terugkomen in Scandinavisch interieur slaapkamer zijn bijvoorbeeld bamboe en wil.

In de meeste gevallen wordt gekozen voor lichte houtsoorten zoals essenhout of eikenhout. Andere natuurlijke materialen die veel terugkomen in Scandinavisch interieur slaapkamer zijn bijvoorbeeld bamboe en wol.

Kenmerkend voor het gebruik van Scandinavisch design in slaapkamers zijn verder het gebruik van geometrische vormen, het implementeren van strakke lijnen en het prioriteren van eenvoud. In tegenstelling tot veel andere slaapkamer stijlen is het in Scandinavisch design gebruikelijk om het bed wat nonchalanter op te maken om een natuurlijke, authentieke uitstraling te creëren. Ook materialen als linnen en katoen passen goed bij een Scandinavische uitstraling.

Scandinavisch interieur slaapkamer

Scandinavisch interieur eetkamer

Ook in een eetkamer of leefkeuken past een Scandinavische uitstraling. De Scandinavische interieur stijl wordt steeds populairder, en de eetkamer leent zich uitstekend voor het toepassen van dit interieur type. Een Scandinavisch interieur eetkamer kenmerkt zich door een grote lichtinval en het gebruik van veel wit , pasteltinten en natuurlijke materialen, met hout als voornaamste materiaal.

Het Scandinavische hout kan in de eetkamer op verschillende manieren terugkomen. In veel gevallen wordt gekozen voor een lichte houten vloer of een opvallende houten eettafel als eyecatcher in de eetkamer. In de meeste gevallen wordt echter gekozen voor een meer simplistische eettafel in het wit, of in een pasteltint, om de rustige en ruimtelijke Scandinavische uitstraling te behouden.

Scandinavisch interieur eetkamer

Het Scandinavische hout kan in de eetkamer op verschillende manieren terugkomen. In veel gevallen wordt gekozen voor een lichte houten vloer of een opvallende houten eettafel als eyecatcher in de eetkamer. In de meeste gevallen wordt echter gekozen voor een meer simplistische eettafel in het wit, of in een pasteltint, om de rustige en ruimtelijke Scandinavische uitstraling te behouden.

Scandinavisch interieur eetkamer

De stoelen in een Scandinavische eetkamer hoeven niet identiek te zijn, en vaak wordt er zelfs op een speelse manier gebruik gemaakt van meerdere verschillende kleuren of typen stoelen.

Een moderne (hang)lamp maakt het Scandinavische interieur van je eetkamer helemaal af. Deze mag een opvallende kleur of vorm hebben, of een uniek detail of verassende twist bevatten.

De decoratie, ten slotte, is in een Scandinavische eetkamer erg minimaal. “Less is more” is een typerende uitspraak voor een Scandinavisch interieur eetkamer. Overmatig accessoire gebruik is dan ook een absolute no go in deze interieurstijl.

De decoratie, ten slotte, is in een Scandinavische eetkamer erg minimaal. “Less is more” is een typerende uitspraak voor een Scandinavisch interieur eetkamer. Overmatig accessoire gebruik is dan ook een absolute no go in deze interieurstijl.